2023.03.20. Budai hegyek- Edvi Illés útja

2023.03.20. Budai hegyek- Edvi Illés útja 

Az időjárás előrejelzést figyelembe véve március 20-án, hétfőn hívlak egy rövid, 6 kilométeres sétára benneteket.

Találkozás a Széll Kálmán téren a 21-es busz megállójában 9 órakor. A buszról a Normafa, Gyermekvasút megállóban szállunk le. A Zöld- turista úton megyünk a sínek mellett az Ordas úti leágazásig, ott jobbra fordulva rátérünk a Z3 jelzésre. Enyhe lejtőn, szerpentinen egy pados kilátóponthoz érünk, ahol kipihenjük az eddig megtett 2.5 kilométeres sétánk fáradalmait ?. A kilátópontról belátni egész Budaőrsöt és még messze tovább. Tovább indulva, nem sokkal később elérjük az Úti Madonna Kápolnát. Számomra „érdekes” gyűjtemény van a kápolnában felhalmozva. A kápolna megismerése után egy rövid sétával elérjük az Edvi Illés út elágazását. A bátrabbak a Z3-n tovább haladnak át a hídon és követik a turista jelzést, az idősebbek, mint én is maradnak az erdei aszfalton, a keskeny aszfalt miatt érdekes felfestésekkel tarkított úton. Elhaladunk jobbra az Ördögorom óvóhely bejárata előtt, ami sajnos egy évben csak egyszer van nyitva, a múzeumok éjszakáján. (egyszer jó lenne megnézni) Körülbelül az Óvóhelynél kezdődik balra a villa sor, jobbról a már nem működő kőfejtő mellett elérkezünk a Z3  jelzéshez, balra fordulva becsatlakozunk rá. Kis sétával padokat érünk ott bevárjuk a bátor csapatot. Szintkülönbség +17 m, -247m.

A csapat bátrabb tagjainak, akik megmásszák, majd leereszkednek – a Z3 jelről nem letérve-   az Ördög ormot lehetősége lesz megcsodálni az Ördög szószékéről a kilátást. Távolságra az Ő útjuk is ugyanannyi, mint a mienk. Szint különbség az Ő esetükben +28 m, -257m.

Találkozásunk után együtt felsétálunk a Márton Áron térre, az 59-es villamos végállomáshoz, illetve a 8-as busz megállójához. Sétánk itt ér véget. Sajnos hétfő lévén az egyik kedvenc cukim, az Auguszt nem lesz nyitva ☹.

Author: szekulane

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük