2023.06.14. Klubnap- Bográcsozás

Klubnap:

Ideje 2023 06.14.

Helye: Bem József Bajtársi Egyesület

            Hungária krt 5-7 a klub kerthelyisége.

Napirend:

  1. Titkári tájékoztató. Aktuális kérdések megbeszélése.
  2. Tájékoztató a Tatai Patara 1597 Török-kori Történelmi Fesztivál rendezvényein való részvételről. 
  3. Tájékoztató a Hősök Napi megemlékezés. (Május 30)
  4. Kerek évfordulósok köszöntése.
  5. Egyéb kérdések (Gulyás parti Bem klubban jun. 14-én szerda),
  6. Augusztus 24-én Rendkívüli Klubnap Györe István lakóhelyén. Kerti Parti (MONOR)

Részleteiben.

2023.06 14-én a szokásos havonkénti klubnapunkat a Bem József Bajtársi Egyesület helyiségében illetve a kerthelyiségében tartottuk. A titkár tájékoztatta a tagságot a lényeges információkról melyeket a titkári értekezleten hallott. 

A klubunk életében az elmúlt időszakban néhány fontos esemény zajlott le.

Ilyen volt a Hősök Napja alkalmából május 30-án meglátogattuk klubunk korábbi elnökének sírhelyét és klubtagság nevében, főhajtás mellett elhelyeztük a kegyelet virágait.

            Május 27-én klubunk tagjai közül néhánya részt vettünk a Tatai Patara 1597 Török-kori Történelmi Fesztiválon, (A Bem Klub vendégeként csak korlátozott létszámban volt lehetőségünk részt venni), ahol remek programok voltak. A tatai MH Klapka György 1.Páncélos dandár haditechnikai bemutatót tartott. A tatai Öregtó partján és a vár udvarán és környékén korhű török ruhákba öltözött táncosokat, hagyományőrzőket lehetett látni. A katonák 16.századi harcászati bemutatókat, harci játékokat, mutattak be. A tóparton óriási vásári forgatag zajlott, ahol mindenféle finomságokat, ételt-italt, fagylaltot, lángost, sört (persze nem olcsón) lehetett kapni.

A Magyar Falu kínálatában megelevenedtek a korabeli élet mindennapjainak mesterségei, többek között a fazekasság, a kosárfonás, a fafaragás, az üvegfestés, egy faműves műhely és a kézműves mesterségek műhelyei.

Na szóval, tartalmas és érdekes kirándulás volt.

A rövid tájékoztatót követően következett a klubnap fő napirendi pontja, mégpedig az ebben az évben 70; 75; 80. és 90-dik életévüket betöltő tagjaink születésnapi köszöntése, majd elfogyasztottuk a gulyáságyúban főzött gulyáslevest, ami nagyon finomra sikeredett. Köszönet klubtitkárunknak, Kovács Istvánnénak, a főzést vállaló Torják Péter klubtagunknak, valamint a lebonyolítást segítő közreműködőknek és a Bem Klub néhány tagjának akik  szintén segítettek a rendezvényen.

Györe István klubtagunk meghívta klubunk tagjait a lakhelyére, Monorra egy hasonló összejövetelre. Tervezett ideje: 2023. augusztus 24.

Budapest, 2023. június 15.

                      Varga Pál nyá. alez

                        infomatikai felelős

Author: vargap