Hírek

2021
Május
10
00:00
Rendszabályok a Stefánia-Palota Honvéd Kulturális Központban
2021.05.10-től

 

 1. Az intézmény az érvényben lévő szabályok alapján a civil vendégek előtt megnyitásra kerül.

 2. Az intézmény hétköznapokon általánosan 7:00-18:00 között tart nyitva, ezen túlmenően a nyitva tartás az elrendelt szolgálati rendezvényekhez igazodik.

 3. A Regiment Étterem hétköznapokon 11:30-15:00, hétvégén 11:30-16.00 között fogadja a vendégeket.

 4. A rendezvények fogadására a Stefánia út felőli bejárat áll rendelkezésre.

 5. Az intézmény dolgozói a Zichy u. felőli bejáratot is használhatják.

 6. Az intézmény díszkertje, valamint a Regiment Étterem teraszai védettségi igazolvány és maszk használata nélkül igénybe vehetők.

 7. Az intézmény zárt (belső) részeibe a vendégek csak a védettségi igazolvány, valamint a személyazonosság igazolásával, az érvényben lévő kormányrendelet szerint léphetnek be.

 8. Az intézmény belső tereiben lévő közösségi helyeken a maszk használata az ott dolgozók és a vendégek részére egyaránt – az étel és italfogyasztás ideje kivételével – kötelező!

 9. Az intézményben a szolgáltatások biztosítása az érvényben lévő távolságtartási (2 m) szabályok betartásával történhet.

 10. Az intézmény épületei bejáratainál a kézfertőtlenítés, valamint a testhőmérséklet mérés továbbra is kötelező.

 11. A belépésre való jogosultságot a Zichy u. felőli bejáraton a porta szolgálat, a Stefánia u. felőli bejáraton a HKK kijelölt állománya ellenőrzi.

 12. Egyéb itt nem szabályozott kérdésekben a 194/2021. sz. Kormány Rendelet, valamint a 242/2021. sz. MH Parancsnoki intézkedés az irányadó.

A rendezvényekre vonatkozó korlátozások továbbra is megmaradtak, vagyis a résztvevők maximáli létszáma 10 fő, így a Tagozat rendezvények továbbra sem engedélyezettek

Budapest, 2021. május 04.

 

                                                                            Aulechla József ezredes

                                                                                      KRI igazgató

2021
Május
07
00:00
Jelentkezés rekreációs és regeneráló pihenésre:

Jelentkezés rekreációs és regeneráló pihenésre: 

 

1. Előszezon: 

     Nyugállományú katonák, honvédségi nyugdíjasok és hozzátartozóik üdülési igényét továbbra is az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Hadkiegészítő és Toborzó Központ (Budapest) Érdekvédelmi részlegénél kérjük benyújtani, melyet az igényjogosultság igazolása után továbbítunk az MH BHD Kulturális és Rekreációs Igazgatóság, Rekreációs Alosztályhoz (a továbbiakban: MH BHD KRI RA).
Az előszezoni turnusok nem kerülnek (kerültek) előzetesen leosztásra.  

Az előszezoni szabad férőhelyekről az MH BHD KRI RA munkatársai tudnak felvilágosítást adni az alábbi elérhetőségeken: 

 

Rekreációs intézmény

Név

Elérhetőség

1. KORK (Badacsonylábdi)

Müllerné Pál Judit ha.

26-120

2. KORK (Csopak)

Tőkés Andrea ha.

26-115

3. KORK (Mályi) és 5. KORK (Buják)

Törőcsiné Patyi Krisztina ha.

36-108

6. KORK (Bánk) és 7. KORK (Erdőbénye)

Medve Györgyné ha.

26-111

MH RKKK (Balatonakarattya)

Keczeliné Horváth Éva ha.

27-175

 

 

2. Főszezon:

13/2013. (VIII. 21.) HM rendelet 12.§ (4) alapján az MH szociális gondoskodási körbe tartozók főszezonban csak a szabad férőhely terhére jogosultak rekreációs szolgáltatás igénybevételére.

 

A  kondicionáló-kiképzési, valamint a katonai kiképzési és oktatási célú rendezvényekről, továbbá a regeneráló pihenés és a rekreáció rendjéről szóló 13/2013. (VIII. 21.) HM rendelet, valamint a kiképzési-oktatási és regeneráló központok működési rendjéről, valamint a rekreációra és a regenerálódásra vonatkozó részletes szabályokról szóló 48/2013. (VIII. 23.) HM utasítás átdolgozás (módosítás)  alatt van, jelenleg elfogadás előtt áll és htaálybalépését a főszezontól tervezik. A módosítási javaslat érinti a térítési díjakat.

A módosított rendelet hatálybalépéséről szintén tájékoztatjuk Önöket.

 

Kérem intézkedésüket a tagság tájékoztatására!

 

Segítő együttműködésüket előre is köszönöm!

 

 

 

Tisztelettel:

Szabó Tünde őrnagy

    részlegvezető

 

MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

1. Hadkiegészítő és Toborzó Központ (Budapest)

Érdekvédelmi részleg

Tel.: +36-1-236-5349

HM tel.: 02-22-6448

Mobil: +36-30-815-0167

FAX: +36-1-236-5235

HM FAX: 02-22-6909

 

2021
Május
06
00:00
Szociális- kegyeleti gondoskodás
Átmeneti szabályozás – 2021. május 06-tól

         MAGYAR HONVÉDSÉG                                             sz. példány

KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI

  NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG    

 

 

Szociális- kegyeleti gondoskodás

Átmeneti szabályozás – 2021. május 06-tól

 

 1. Az érdekvédelmi és kegyeleti ügyfélszolgálatok az érvényes járványügyi szabályok betartásával és betartatásával működnek. Az ügyfélszolgálatot ellátó munkatársak főként az online és telefonon állnak az ügyfelek rendelkezésére.
 2. A szociális gondoskodással, társadalmi kapcsolatokkal kapcsolatos feladatok tekintetében a személyes látogatások, születésnapi köszöntések az érvényes járványügyi szabályok betartásával végezhetők, a meglátogatott személyekkel történt előzetes egyeztetést követően.
 3. A társadalmi szervezetek részére szervezett központi ünnepségek elmaradása következtében ki nem osztott elismerések átadását (amennyiben az elismerést az MH KIKNYP részére adták át) a kitüntetettek részére a COVID szabályok betartása mellett a Hadkiegészítő és Toborzó Irodák megszervezik. Az átadás kapcsán előzetesen egyeztetnek az esetlegesen érintett (felterjesztő) honvédségi nyugdíjas szervezettel is.
 4. A nyugdíjasszervezetek eseményein való részvétel a járványügyi szabályok betartásával engedélyezettek.
 5. A kegyeleti szertartásokkal kapcsolatos katonai tiszteletadások az Magyar Honvédség Parancsnokának 2021. április 27-én kiadott 242/2021 MH PK intézkedés a 2019. évben azonosított „új koronavírussal” kapcsolatban követendő eljárásrendje alapján történnek. Ennek alapján a katonai tiszteletadás valamennyi formája csökkentett katonai protokollal (1 fő díszőr parancsnok, 2 fő díszőr, 1 fő kürtös és audiovizuális technikai eszkört alkalmazásával) kerül végrehajtásra, beleértve az aktív állományú elhunyt, a „Katonai szolgálat halottja”, illetve a „Magyar Honvédség halottja” minősítésű nyugállományú elhunyt esetét is.
 6. Amennyiben az intézkedésre jogosult közeli hozzátartozó úgy dönt, hogy a családhoz tartozó közeli hozzátartozók, rokonok, barátok és ismerősök száma kimeríti a kihirdetett veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedés által engedélyezett 50 fő temetésen résztvevő személyek létszámát, a temetésen a katonai tiszteletadás mellőzésre kerül (ebben az esetben az intézkedésre jogosult személy nyilatkozatot tölt ki a katonai protokollról történő lemondásról).
 7. Amennyiben az MH kegyeleti gondoskodási körébe tartozó nyugállományú katona kegyeleti intézkedésre jogosult hozzátartozója katonai tiszteletadással történő temetést igényel és a temetés tekintetében nem kívánja elhalasztani a búcsúztatást a korlátozások visszavonásáig, akkor az intézkedésre jogosult személy nyilatkozatot tölt ki a korlátozott katonai tiszteletadást elfogadásáról.

Kérem a fent leírtak szíves tudomásul vételét. 

Segítő együttműködésüket előre is köszönöm!

    

Nagyon jó egészséget kívánunk Önöknek!

Tisztelettel:

                      Szabó Tünde őrnagy

                            részlegvezető

 

 

2021
Január
07
00:00
-