Hírek

2022
Január
17
08:00
munkaerő toborzás (nyugállományú munkatársak)

NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA

1054 Budapest, Alkotmány utca 3.

 Telefon: +36 1 795 3121 / www.valasztas.hu

FELHÍVÁS

(adatrögzítő munkaerő felvétel)

A Nemzeti Választási Iroda a választási igazgatási közfeladataihoz kapcsolódó munkafolyamatok támogatására keres munkatársakat.

Munkavégzés helye: 1054 Budapest, Alkotmány utca 3.

Feladat: adatrögzítés, iratanyag szállítási-, mozgatási és rendszerezési feladatok ellátása Foglalkoztatás időtartama: 2022. március 21. – április 15. (kb. négy naptári hét)

Bérezés: bruttó 3 000 Ft/óra

Munkarend: Kétműszakos munkarendben, napi minimum 2 x 6 órás, maximum 2 x 7 órás munkaidő figyelembevételével 7:00 és 21:00 óra között.

Egyéb tudnivaló: A munkavégzés felhasználói szintű számítógépes ismereteket, precizitást igényel.

Elvárás a legalább heti 4 nap munkavégzés vállalása.

Előnyt jelent: közigazgatásban szerzett gyakorlat, igazgatási informatikainyilvántartási rendszerek használatában szerzett gyakorlat

A munkavégzés feltétele:

– legalább középfokú végzetesség (érettségi),

– új típusú, elektronikus funkciók használatára alkalmas, aktivált 6 jegyű PIN kóddal ellátott személyazonosító igazolvány (eSZIG) megléte,

– büntetlen előélet (három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány),

– koronavírus elleni védőoltás felvételének igazolása (védettségi igazolvány).

A jelentkezés módja:

Fényképes önéletrajz elektronikus úton történő megküldésével a Nemzeti Választási Iroda Humánpolitikai Főosztálya részére a humanpolitika@nvi.hu e-mail címre.

A munkavégzéssel kapcsolatos kérdés esetén az NVI Humánpolitikai Főosztálya ad tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken: telefonszám: +36 1 795 3124; +36 1 795 9737 e-mail: humanpolitika@nvi.hu

2022
Január
14
10:00
honvédségi nyugdíjas igazolvány bevezetése

MAGYAR HONVÉDSÉG

KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI

NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG

 

 

 

A honvédelmi ágazatban használt azonosító okmányok és igazolások kiadására és kezelésére vonatkozó eljárási szabályok érvényesítése az honvédségi nyugdíjas igazolvány bevezetése tükrében                                            az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságnál              (MH KIKNYP)

 

Okmányellátás folyamata

 

A HM utasítás részletesen taglalja az okmányigénylés szabályait. Az eljárásrend szerint a nyugdíjas igazolványok esetében az illetékes katonai igazgatási területi szerv az adatfelvételezést követően megküldi az azonosító okmányok kiállításához szükséges - a HM utasítás vonatkozó mellékleteiben meghatározott - adatokat tartalmazó:

- az adatok hitelességét igazoló közokirat, okirat, írásos parancs alapján elkészített igénylő névjegyzéket

- fényképet

- az aláírás minta miatt - kizárólag a Katonai Okmánykezelő Iroda által megküldött - igazolvány igénylő lapot kísérő irat csatolásával a Katonai Okmánykezelő Irodához (KOKI).

A már elkészült, megszemélyesített igazolványt a KOKI megküldi az igénylő szervnek az érintett részére aláírás ellenében történő átadás és a nyilvántartás vezetése céljából.

Tekintve, hogy az új HM utasítás új igazolvány igénylőlapot rendszeresített, ezért az új ellátásban – így az összes adatkezelési szerződést kötött honvédségi nyugdíjas - részesülő részére új igazolvány igénylőlap szükséges.

 

A honvédségi nyugdíjasok igazolvány ellátása a fentiek alapján megegyezik a nyugállományú katonákéval. A 16. 670 fő nyugállományú katona igazolvánnyal történő ellátása döntő részben a minden megyeszékhelyen és a fővárosban illetékes katonai igazgatási területi szervnél történt és csak elenyésző mennyiségben zajlott az utolsó katonai szervezet kérelmére.

 

Igénylés és ellátás formái:

  • személyesen – érdekvédelmi ügyfélszolgálaton – digitális fénykép készítése biztosított
  • személyesen – látogatás alkalmával - digitális fénykép készítése biztosított
  • postai úton – igénylőlap kiküldése, aláírva visszaküldés – fénykép elektronikusan e-mail címre megküldve, vagy igazolványkép postai úton visszaküldve
  • elkészült igazolvány átadása személyesen vagy tértivevényes postai kézbesítéssel.

Az igénylőlap kitöltése személyesen kell, hogy történjen, mivel az igénylőlapon eredeti aláírásnak kell szerepelni. Ezt az igénylő a megyeszékhelyeken működő érdekvédelmi szolgálatokon teheti meg, az eredeti aláírással ellátott  igénylőlapot a személyes megjelenésen túl postai úton lehet megküldeni az MH KIKNYP területi irodája részére. Szintén lehetőség nyílik a tervezett látogatások során az igénylés megtételére. Ezen alkalmakkor az érdekvédelmi szakállomány a szükséges fényképet is elkészíti és az igénylőlappal a megfelelő formában a KOKI részére megküldi. A látogatások számát jelenleg erősen befolyásolja a járványügyi helyzet, tekintve hogy az ellátandó kör életkori sajátosságai okán a COVID által legveszélyeztettebb körbe tartozik

Az elkészült igazolványok átadására személyesen kell, hogy sor kerüljön, vagy tértivevényes postai úton történő kézbesítéssel kerülhet az érintett személyhez.

 

A megyeszékhelyeken és a fővárosban működő érdekvédelmi ügyfélszolgálatok mellett az MH KIKNYP nem megyeszékhelyeken működő Toborzó Ügyfélszolgálati Irodái (TÜSZI)

Keszthely, Nagykanizsa és Sátoraljaújhely szintén lehetőséget adnak a kampány jellegű honvédségi nyugdíjas igazolvány igénylés és ellátás lebonyolításában.

Szintén lehetőség adódhat a személyes igénylésre a volt katona helyőrségbe tervezett kihelyezett érdekvédelmi ügyfélszolgálatok alkalmával, mely a COVID miatt jelenleg nem támogatott.

Honvédségi nyugdíjasok területi megoszlása alapján tervezhető ellátás

 

A kampány jellegű feladat elvégzése kapcsán a fővárosban és a megyeszékhelyen élők számára az érdekvédelmi ügyfélszolgálatok személyes igénylést és ellátást tesznek lehetővé.

A honvédségi nyugdíjasok az alábbi megoszlásban szerepelnek az érdekvédelmi nyilvántartásunkban:

 

Szervezet

Fővárosban és megyeszékhelyen élő

TÜSZI által ellátott településen élő

Kistelepülésen élő

Mindösszesen

Budapest

836

-

-

836

Pest

-

-

321

321

Hajdú-Bihar

39

-

22

61

Fejér

72

-

80

152

Jász-Nagykun-Szolnok

73

-

41

114

Csongrád-Csanád

20

-

34

54

Veszprém

99

-

207

306

Somogy

30

-

60

90

Bács-Kiskun

110

-

65

175

Békés

14

-

18

32

Nógrád

3

-

33

36

Borsod-Abaúj-Zemplén

39

-

18

57

Heves

17

-

53

70

Szabolcs-Szatmár-Bereg

43

-

21

64

Baranya

37

-

14

51

Győr-Moson-Sopron

18

-

10

28

Komárom-Esztergom

6

-

40

46

Tolna

7

-

6

13

Vas

14

-

5

19

Zala

3

1

5

9

Mindösszesen

1480

1

1053

2534

 

 

 

A táblázatban szereplő statisztikai megoszlás alapján a honvédségi nyugdíjas igazolvánnyal ellátandók 58 %-a MH KIKNYP ügyfélszolgálatot biztosított településen él, így az igazolvány igénylés és ellátás személyesen biztosított számukra.

Az ellátandók 42%-a számára nem a saját településén történik az érdekvédelmi ügyintézés. Jelentős számban élnek a főváros és a megyeszékhelyek közvetlen vonzáskörzetében honvédségi nyugdíjasok, számukra szintén a közvetlen személyes ügyintézés javasolt. Szintén közvetlen ügyintézés javasolt jelenlegi és volt katonai helyőrségekben élők számára – az ellátandók 10,5 %-a.  Részükre előzetesen meghírdetett kihelyezett érdekvédelmi ügyfélszolgálatokon javasolt a honvédségi nyugdíjas igazolvány igénylés és ellátás, melyek tekintetében segítséget nyújthatnak a jelenlegi katonai helyőrségek honvédelmi szervezetei.

 

Települések 10 fő feletti honvédségi nyugdíjassal

Település

Honvédségi nyugdíjasok száma

Tápiószecső

29

Balatonfüred

21

Tata

20

Pápa

17

Tapolca

16

Budakeszi

15

Gödöllő

15

Szentendre

15

Ercsi

14

Taszár

14

Cegléd

13

Várpalota

13

Gyöngyös

12

Hajdúsámson

11

Szentes

11

Balatonkenese

10

Dunakeszi

10

Táborfalva

10

Összesen

266

 

 

Összeállította: Mészáros Károly őrnagy (30/815-0662)

 

Budapest, 2022. január 04.

2022
Január
10
00:00
Megjelent a HOKOSZ újság 3-es száma
Az obsitos fül alatt található

obsitos fül alatt

2020
December
31
00:00
https://www.facebook.com/nyugallomanyuakklubja.mhbudapesti
-
2020
December
07
00:00
A Honvédelmi Minisztérium a vásárlói kedvezményrendszer nyugállományú katonákra és honvédségi nyugdíjasokra

Tisztelt Bajtársnők és Bajtársak!


A Honvédelmi Minisztérium a vásárlói kedvezményrendszer nyugállományú katonákra és honvédségi nyugdíjasokra történő kiterjesztése érdekében megkereséssel élt meglévő partnerei felé, amely pozitív eredményeket hozott.

 

Ez idáig nyolc vállalat küldte vissza az aláírt szerződést a honvédelmi tárca részére, amelyben az eddigi együttműködés fentiek szerinti kiterjesztését vállalják. 

Ennek eredményeképpen a következő kedvezményeket már nemcsak a honvédelmi tárca személyi állományába tartozó hivatásos, szerződéses, önkéntes tartalékos katonák, honvéd tiszt- és altisztjelöltek, közalkalmazottak, honvédelmi alkalmazottak, kormánytisztviselők és munkavállalók, hanem a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok is igénybe vehetik:

 

•        InterSport (15 %)

•        Hervis (15 %)

•        Praktiker (10 %)

•        J.Press (15 %)

•        Danubius (15 %)

•        Kulcs Patika (5 %)

•        Stavmat Építőanyag (10 %)

•        Magyar Autóklub (Kedvezményes éves "Standard" klubtagság 12.900 Ft. helyett:  9.900 Ft.)

        

 A kedvezmények igénybevételének feltétele, hogy a Kedvezményre jogosultak vásárláskor a partneri üzletek, ügyfélszolgálati pontok pénztárainál az érvényes honvédségi azonosító okmányuk (szolgálati igazolvány, kormánytisztviselői igazolvány, közalkalmazotti igazolvány, honvédelmi alkalmazotti igazolvány, nyugdíjas katonai igazolvány, honvédségi nyugdíjas igazolvány, vagy ezek hiányában munkáltatói igazolás) felmutatásával igazolják kedvezményre való jogosultságukat.

 

2020
Május
31
00:00
Klub támogatása az adó1%-nak felajánlásával
Adószám: 19021241-1-42

Nagy tisztelettel felhívjuk a Tagozatok vezetőséginek és
tagjainak figyelmét, hogy közeleg a 2019-es adóbevallás ideje, mely során
rendelkezni kell az adó 1%-ról. A Klub működtetése szempontjából alapvető,
hogy minél többen utalják át részünkre adójuk 1%-t, ezért azzal a kéréssel
fordulunk a tagsághoz, hogy kérjék meg a még dolgozó hozzátartozóikat,
ismerőseiket, hogy adójuk 1%-nak felajánlásával támogassák a Klubot.